Veel millegi aastapäev

Kui see hooaeg – nii eriline nagu ta on siin Goas olnud – ei saanud sügisel kuidagi vedama, siis nüüd paistab, et ei taha kevade saabumisega ka sugugi pidama saada. Varasemalt lahkusid välisturistid siit märtsis enamasti, aga sel aastal neid ju pole, siseturism on ikka veel hoos ja arvatakse, et enne mai lõppu pole mõtet ühtki letti ega shakki rannas kokku pakkida. Tore on kui ettevõtjad saavad veidi oma kaotatud kulusid tasa teenida.

Meie kevade esimene päev ei erine eriti eelmistest ega järgmistest. Lehmad on leidnud rohtu – see on küll eriline ja kuskilt peab siia vett jooksma, sest mujal on rohi ammu kuivanud.

Lähenev kevad meenutas mulle paratamatult aega täpselt aasta tagasi, kui oli välja kuulutatud esimene lockdown, mis pidi kestma 3 päeva. Enne seda oli suur rändamine, kui kõik kohalikud mujalt saabunud hooajatöölised rongidega minema kupatati ja turistide ärasõite korraldati erilendudega.

Olin endale toitu ja vett varunud küll veidi rohkem…aga lockdown tuli, et jääda pikaks ajaks. Ja mina selle eelõhtul murdsin oma käeluu ja õla ja tänu sellele, ma nüüd siin seda aastapäeva vastu võtan! Ja hetkel on isegi keeruline arvata, mitu korda veel? Elame näeme! Aasta on kahtlemata eriline olnud. Ja kõige raskem on uskuda ikkagi seda, et ta juba möödas on!

Praegu on saadaval siin ka mitut sorti muid meelelahutusi peale ujumise. Kuna hindude ujumine seisneb ju enamasti ikka koos riietega madalas vees istumises, siis neid need suured lained veidi kaugemal väga ei sega. Sellest lõbust ma väga aru ei saa, mis paneb neid minema sinna kummipaati, mida lained siis viskavad üles-alla, kuniks kõik pealolijad pudenevad… aga ma ei peagi kõigest aru saama.

Nagu ikka kordub merevideotega sama lugu, et youtube arvab need kõik alla 18 aasta keelatute hulka. Ja siis tuleb kaebus esitada, et sellest vabastada. Kas on tööle võetud inimesed, kel midagi teha pole?

Pakkuda on ka basseinis ujumine, aga selle poole mind küll ei kisu. Seni pole kordagi sinna läinud. Hea on, et ta olemas on, sest lastele siin kuigipalju õpetatakse ujumist. Paraku on iga natukese aja tagant vesi roheline ja bassein suletud. Nagu näiteks täna.

One thought on “Veel millegi aastapäev

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.