Tähtpäev

Sain just wordpressilt teate, et mu kodulehel on saabunud sünnipäev – sai täna kolme aastaseks!

Eelnevalt saabus juba muidugi ka meeldetuletusi, et vaja järgneva aasta eest tasuda, sest igasugusel katusel on oma hind. Kuid arved on liiga kuivad faktid selleks, et kõik need kodulehe sündimise valud meelde tuleksid. Sünnipäeva teade oli midagi muud. Meenus väga karm jaanuarikuu ja kuidas selle lehe tegemisega alguses maadlesin. Tegelikult olid ka järgmised kaks jaanuarikuud üsna keerulised, kui pidin Indiast välja sõitma templite pärast. Nüüd siis lõpuks üks rahulik jaanuar….

Ja sünnipäeva puhul võiks see postitus olla ju veidi teistsugune. Kõik, kes on mu blogi lugenud, on küllap märganud, et selfide tegemist ei ole ma siiani ära õppinud. Kas on 3 aastat liiga lühike aeg selleks või olen ma lihtsalt andetu, aga selfie kui foto kontseptsioon minu pähe kuidagi ei mahu.

Paar päeva tagasi oli mul vaja aga artikli jaoks iseendast värskeid pilte. Ja kus mujal neid siis ikka peaks tegema, kui igapäevaste tegemiste juures.

Selline pilt tuli välja riidepoe müüja telefonist.

Ma ei tea, kas on tegemist telefonirikke või tahtliku värvi eemaldamise keerulise programmiga. Igatahes meenutab see pilt mulle neid lapsepõlves sadu kordi vaadatud fotosid, mis vanemad olid teinud 50-ndate lõpus Jaltas oma elu pikimal ja vist peaaegu ainukesel turismireisil. Ja punane kaelarätt ei ole sugugi tegelikult nii punane, vaid see on minu lillaruuduline mask, mida ei tohi maha unustada. Sest kaks supermarketit ei lase endiselt ilma selleta uksest sisse.

Teise pildi tegi toidupoe müüja. Olin sellel hetkel mõlemas poes ainus klient, nii et ma ei eksitanud neid oma põhitegevuse juurest ja käive ei kannatanud minu läbi mitte üks ruupia.

Siin pildil olevas majas ma praegu elan. Olen hingelt endiselt roheline nagu võite lugeda väravasildilt; meie korteriühistu kannab nime Greenpeace 🙂

Ja meie maja vett soojendavad katusel olevad päikesepatareid, nii et nimi õigustab end. Need on siin töös iga päev ja kuum vesi on olemas ööpäevaringselt. Avastasin nende patareide kõrval ümbruskonna parima internetileviga koha, või pigem leidsin patareid, kui läksin katusele internetti otsima. Kuigi majade kompleksi ümbritseb korralik aed ja värav on ikka enamasti kinni riiviga, siis täna hommikuks olid ikkagi lehmad kuidagi end tänavalt sisse pressinud ja meie prügikastid – kus on sorteeritud eraldi märg ja kuiv – laiali tuuseldanud, kaaned lõhutud jne, pilt oli liiga kole, et siia seda lisada. Katusele nad õnneks ei ole veel õppinud ronima

One thought on “Tähtpäev

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.