Universaalsed tegelased

Videote ja piltide üleslaadimisel fb-sse või youtube`i on juba mõnda aega olnud märgata, et mõned kohe kustutatakse. Ei lubata inimeste nägusid, mis on äratuntavad, asutuste nimesid, autode numbrimärke jne.

Ja küllap olete märganud, et minu postitustes India tänavatelt figureerivad tegelased on enamasti koerad ja lehmad, keda nende võrgustike robotite jaoks pole seni millegi äratuntava ja keelatava alla klassifitseeritud. Kui nemad on pildil, siis pole probleemi – kõige muuga paraku on. Ja kui ühes videos püüdis kogu minu tähelepanu aiaväravas ja maanteel õhinaga askeldav seaperekond, siis selle laadimine oli võimatu, kuna roboti pilk peatus ainult videosse vilksatama jäänud värava taga olnud asutuse sildil, mis kuulus erakliinikule.

Niisiis, ei ole siin tegelikult tänavatel ainult loomad. On inimesi ka ja järjest rohkem! Aga paraku peavad tegelaskujudena tänapäeva lugudes –nagu Eesti Rahva Ennemuistsetes Juttudes olid vaid jänesed, rebased, hundid…… siin kandma peaosasid koerad, lehmad, põrsad. Ei ole midagi uut siin päikese all! Lihtsalt esitamise vorm on teine. Koht praegu muidugi ka.

Ja kui mõelda veidi ajas tagasi, mitte väga palju – siis kes olid peategelased nõuka-aegsetes juttudes ?— need olid idapoolsete teemade juures Ivanov, Petrov, Sidorov— ja kui veidi laiemat piirkonda või teemat haarav asi, siis….eestlane, venelane, sakslane jne.

Kui minna veel rohkem ajas tagasi, siis tulevad osatäitjatena meelde Kalevipoeg, Sulevipoeg, Olevipoeg ja siil.

Mina ei pretendeeri jutuvestjaks olemist, ega pole ka mõttes siinsetest tegelastest kangelaskujusid vorpida…. et ridade vahele järgmiste põlvede tarbeks aegumatuid tõdesid peita.

Sellele järgmisele tegelaskujule võib ju mingi nime panna, kui vaadata missuguse vilunud liigutusega ta endale huvitavaid pakikesi avab….ja kindlasti on vares see, kes talle häid õpetusi jagab, kuidas seda veelgi paremini teha…aga ka selle üleslaadimisega tuli ette küsimus – kas see on lastele? No ei ole lastele. Aga muud variante pole. Nii et palun, siin teile üks ainult täiskasvanutele mõeldud video:)))

Pilt selgitab, miks on Indias tänavatel prügi. Igaks hommikuks on lehmad prügikastid tühjaks tuuseldanud sama vilunud liigutustega, kui need on jäänud neile kättesaadavasse kohta.

Inimest aga saab pildile ainult selja tagant ja nii, et taustale keegi ei tule segama. Auto on siiski jälle jõudnud pildile ja pole kindel, kas see pilt on kõlbulik või ei. Siin siis käib palgivedu kohalikke traditsioone järgides:

Ühtlasi annan teada, et mul seisab varsti taas ees kolimine….nii et jõuan oma üheksandasse elupaika Indias :)) . Seekord on lugu vastupidine. Elukoht on endiselt väga hea ja selles probleem just ongi! Sest ka eelmine elanik arvab siiamaani samuti! Ja tahab oma elamist tagasi saada. Mina lepingut teha ei saa, sest pole õrna aimugi, kui kaua ma Indias olla veel saan. Aga pakkumisi on, kuigi viimased päevad on vist Calangute pool küll külastajate rekordeid löömas. Eile olid isegi kõik sularahaautomaadid tühjaks saanud, rahvas seisis elavas järjekorras, et restorani istuma saada…..

Igal asjal on ka oma plusspool! – saan kogeda väga erinevaid keskkondi ja õppida tundma erinevaid piirkondi Candolim – Calangute – Baga trassil üsna põhjalikult – väikestest teeradadest kuni toidupoe müüjate ja koerteklannide juhtideni :))

One thought on “Universaalsed tegelased

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.