Reisida….või pigem mitte?

Kirjutades oma India blogi, on mitmed lugejad mulle öelnud, et mida rohkem nad loevad, seda rohkem nad tahavad kodus olla ja mitte kuskile minna….

Enda arvates ei kirjuta ma mingeid hirmu-ja õudusjutte, vaid lihtsalt kirjeldan olukordi, kuhu satun või mida oma ellu olen lubanud. Siin ei saa midagi ette planeerida. Ja see ei ole kõigile vastuvõetav. Kui aus olla, siis need, kes eelmainitud vihjeid on saatnud, ei ole ka seni eriti reisihimulised olnud. Nad pole soovinudki kusagile minna. Nii et antireklaami ma oma blogiga reisimisele kindlasti ei tee😊. Pigem näitan detailsemalt kätte kõik selle, mida eestlane kodus olles nautida saab. Ja muidu ehk selle peale ei tulegi!

  Selle peale meenub tahtmatult üks ammunähtud sketš, kus sõjaveteran lajatab  igale vestluspartnerile  vestluse lõpus hinnangu…mnjaa – vaata  sinuga, sõber,  ma rindele ei läheks…. Ja kui siis lõpuks keegi julgeb värisevi hääli küsida – miks tema ometi ei sobi…siis on vastus lihtne – Rahuaeg ju! Mis siin ikka sõdida?

 Kõige hirmsam pilt, mida võib endale  India elust ette kujutada ….siis kui Eestis hommikul mugavalt istudes end kohvi jooma oled sättinud…. võiks olla umbes selline

See ei ole mina, vaid keegi tundmatu hindu. Ei küsinud temalt luba pildistamiseks, ei hakanud segama. Aga kuna selfitamine on siin rahvussport, siis polnuks tal kindlasti midagi pildistamise vastu.

  Kõige eredamad kujutluspildid tekivad neil, kes polegi reisinud. Nad ei saa seda teha, sest nende hirmud ootamatuste ees kütaksid neil juba enne adrenaliini liiga üles ja süda hakkaks lööke vahele jätma. Ka see on täiesti loomulik, sest igaühele reisimine ei sobi.

Mis puudutab omapead reisimisse ja käigu pealt otsuste tegemisse, siis need kaks asja on omavahel tihedalt seotud. Minult näiteks võtaks kogu energia see, kui ma peaksin kedagi veenma hakkama millegi otsustamises.  Otsustamise viis on paika pandud juba sündimisest saadik igaühe  human designi kaardis. Osa inimesi vajab alati teistega nõu pidamist. Osa mitte. Ja selles pole midagi imelikku. Probleemid tekivad siis, kui hakkad end süüdistama selles, et sa teistega nõu pidama pead ja ise ennast alahindama. Sul on siin ilmas järelikult teised asjad ajada ja nõupidamine vajalik.

 Mõned inimesed ei kannata rutiini. Nad võivad lausa haigeks jääda, kui peavad pikemat aega seda taluma. Mõnele on aga raamid vajalikud ja kaotab igasuguse orientiiri, kui need  kaoksid.  Mina olen nii disainitud, et mulle saabus rutiinitalumatus peale 40.ndat eluaastat. Enne seda toimis elu teises rütmis. Kõigil toimub sel ajal elus mingi suurem suuna -või huvide muutus, sest tugevamat mõju hakkab avaldama see värav, mille aktiveerib disainikaardil Kuu põhjasõlm.

See võib olla suur segaduste aeg, sest hirm ja teadmatus loovad ebakindlust ja nendega tegelemine võtab ära suure hulga energiat.

Seega ei ole mul siin Indias vastu talve midagi hirmsat ega häirivat, vastupidi – tulin ma siia ju alguses ikkagi eeskätt sellepärast, et igapäevane ahju kütmine  Eestis ei lisanud mu ellu enam mingeid uusi tahke. Et see talvitumine seekord pikemaks venis kui plaanitud oli,…. ja venib aina edasi –  sinna ei saanud ma ise midagi parata. Kuniks olukord on piisavalt vaba rutiinist, on minu jaoks kõik kontrolli all.

One thought on “Reisida….või pigem mitte?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.