Valikutest lahkumisel: urniga või kirstus?

Kas on sel vahet? Ja kellele  – kas minejale või siiajääjatele?

 Mõni aeg tagasi kerkis see küsimus üles vestluses energiaid nägevate ja tajuvate inimestega.

 Selles on suur vahe ja neis valikutes on inimesed üsna kindlad, jagunedes selgelt kahte leeri.

Hinge jaoks on väga oluline, kas keha, mis oli talle koduks, maetakse või tuhastatakse. Matmisega jäävad maised ahelad, mille mõju kandub edasi ja hoiab hinge ühenduses sama paiga ning sama hingegrupiga. Tuhastamine seevastu sulgeb need maised ahelad. Hing on kas siinsed õppetunnid läbinud või takerdunud neisse lootusetult ega saa ilma abita järgmist ringi alustada. Teisel juhul tuhastatud kehaga inimese hing lahkub oma eelmisest hingegrupist või hinge-perekonnast ja saab  kaasa kaitse sellele kohale, milles ta maine keha kõige rohkem kannatas.  Nii on see teoreetiliselt. Aga praktilise poole pealt on küsimus selles, mida nimetatakse tänapäeval tuhastamiseks. Kui see toimub krematooriumides sarnaselt mikrolaineahju protsessiga, siis see ei ole tuhastamine, mis vabastaks hinge neist ahelatest.

 Küsimus kerkis üles sellest, et nägija näeb kui abikaasad on siit elust lahkudes läinud mingil põhjusel erinevat teed – üks kirstus, teine tuhastamisega – kuid nagu tahaksid teispool kokku saada, aga ei saa. Kas on see soov neist ühel või hoopis nägija enda sisetunde küsimus ei olegi vahet.

 Meie hinged inkarneeruvad sama hingegrupiga korduvalt  andes üksteisele õppetunde kord lapsena kord abikaasana või kolleegina, aga see ei kesta lõputult, sest mõnel hingel läheb koorem liiga suureks ja mõni suudab ära õppida ja vajab teistsugust sagedust ja keskkonda edasiminekuks.

Seepärast on väga tähtis austada lahkunu varasemat soovi, sest ainult tema sai tunda kas tal jäi siin midagi pooleli või on ta valmis hoopis teistsugustes tingimustes uuteks kogemusteks.

One thought on “Valikutest lahkumisel: urniga või kirstus?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.