Tantsust ja liikumisest

Minu tantsutrennide kevadine sessioon on kohe lõppemas ja kirjutan veidi lahti selle tegemise tagamaid. Kui ma 10 a tagasi lõpetasin kõhutantsu trennid, siis poleks ma iial arvanud, et see kunagi mingisuguse jätku saab. See tantsutreeneri kogemus ja kogu teekond Human Designini peatas mind  mitmetel praktikatel pannes mõtlema, mida üks või teine tegevus inimeses aktiveerib ja kuidas need energiad omavahel on seotud.

Eelmises postituses kirjutasin tšakratest ja energiakeskustest Human Designis. Kes on teinud läbi tšakrate meditatsioone või tantsinud tšakratantse teab, et need on kõik  7-le tšakrale, millel kõigil muusikas oma kindel helisagedus.  Human Designi  9 energiakeskuse aktiveeringud ühenduvad samade tšakrate sagedustega, lisandunud keskustest Põrn on samal sagedusel Juurega ja Süda on sama Identiteedikeskuse sagedusega.  Aktiveeringutele keskendumine tšakratantsus aitab päästa lahti vanad emotsioonid ja blokid, sest keha on pidevas liikumises.

Tants ühendab meele ja füüsilise keha ja tšakratantsuga on võimalik eemaldada blokeerunud energiat ise, milleks muidu on vaja terapeudi või tervendaja abi.  Kui Human Design näitab ära igaühele energia liikumise tema kehas ja aitab leida blokeerunud kohad, siis tšakratantsuga saab end alati ka ise tervendada nii emotsionaalselt kui füüsiliselt.

Kas ja miks on vaja neid üksipulgi lahti harutada kui – Kõik on nagunii Üks?

 Inimene on üks tervik  siis kui meie füüsiline ja energiakeha funktsioneerivad; kui energia voolab, kõik on ühendatud ja blokeeringud puuduvad. Aga meil on pidevalt väliseid mõjusid, õppetunde ja väljakutseid, mis seda tervikut lõhuvad. Ja kui peale lõhkumist jälle end võimalikult väikeste kadudega kokku suudame panna, oleme tõstnud oma meele sagedust. Meie aura vibratsioon on tõusnud veidi peenemale tasandile kui enne. Me peame sellega tegelema ja tõstma, sest kogu planeedi sagedus tõuseb. Kui me seda ei tee, siis oleme pidevalt väsinud ja energia jookseb välja – me ei suuda enam oma vibratsiooni joondada ümbritsevaga.

 See kokkupanek ei ole lihtne.

Kui füüsiline keha on jäik, õlad ja puusad kinni, siis on ka tsakrates energia liikumine takistatud ja vajame pidevalt mingit välist abi, turgutust, teraapiat või sekkumist. Paraku enamus meie igapäevaseid töid – arvuti taga istudes, millegi valmistamine kätega või mõni teine sundasend – tekitavad blokeeringuid.

Kui õpilased välja arvata, siis mäletan ainult ühte inimest kõikide aastate tantsutrennide peale kokku(ja neid oli üle 300), kellel kogu kehas energia liikus ja ka meele ja keha vaheline kontakt oli väga kiire. Nimesid ei nimeta aga   – kui sa Merle juhtud seda lugema, siis võid end õnnitleda!  😊)

Niisiis kõigepealt oleks vaja saada liigesed liikuma, et jõuda ise tšakrate tasakaalustamiseni. Kõige lihtsam on jõuda selleni läbi tantsu ja kui keha ja meel on kord tajunud ühtset energiavoogu, siis on selle säilitamine juba palju kergem.

 Kui kehas on tugevad blokeeringud, siis on alguses trennis teistega koos neid lihtsam eemaldada, sest me kõik aktiveerime ja mõjutame üksteise energiavälju.  

One thought on “Tantsust ja liikumisest

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.