Talvine pööripäev

Seekord siis on see päev mul sama pikk kui öö, ehk nii väga aru ei saagi, kuhu ta pöörab, sest igal hommikul hakkab kell 6 valgeks minema ja õhtul kella 6 paiku pimedaks. Käisin ujumas ja ookeani lained olid küll märksa suuremad kui varasemalt. Rohkem erinevusi ei märganud igapäevasega, aga seegi võis olla kujutlus – et miski peaks nagu olema teisiti 🙂

selline talve algus seekord 🙂

Mu resideerumine Indias kogu talve ei saa paraku piirduda ainult Indiaga. Nimelt kord selline, et olenemata viisa pikkusest ja kehtivusest, ei tohi välismaalased viibida Indias korraga rohkem kui 90 päeva. Mul saab see aeg täis jaanuari lõpus. Seega oleks juba aeg vaadata, kus ära käia. Ega mul mingit soovi kuhugi minna ei ole, sest siingi piisavalt avastamist veel. Kuna Eestist lahkudes polnud aimugi kuidas asi kujuneb, ei hakanud ka kohe mingeid pileteid broneerima. Siinse on-ei ole interneti tõttu oleks võinud siiski valmis vaadata võimalused ja lehed, kus mida leida. Õnneks on mul pereliikmeid, kellel sedasorti info leidmine käib kiiresti :). Niisiis soetasin endale pileti Colombosse ja tagasi jaanuari lõpuks, sest Sri Lanka on lähim välismaa, kus ei tohiks viisaga probleeme tekkida ja kuhu peaks saama ilma eriliste istumiste-ootamisteta vahepeatustes. Kuidas päriselt kujuneb, saab hiljem näha.

Täna käisin esmakordselt Indias viibimise ajal hommikul jooksmas. Uude kohta kolides räägiti, et hommikuti enne 7 pidid vahel delfiinid mängeldes siit mööduma. Seega asutasin end sörkides ranna suunas poole 7 paiku, liiva sees ei olnud see mitte kerge teekond. Rannal oli juba mõnus joosta, päris palju rahvast, enamus pildistamas, mõni joogat tegemas, mõni restorani koristamas. Delfiine ei näinud, ehk teinekord. Seega peabki nüüd hakkama pidevalt köima, et oleks lootust neid trehvata 🙂

varahommikused lained ja delfiinitu silmapiir

Kui varem olen teile kirjutanud, et banaanides olid ussid sees, siis peale seda olen tunduvalt rohkem hakanud sööma mandariine ja marracujasid ja veel midagi, mille nimesid ei tea. Nüüd leidsin ussid mandariinide seest, samasugused nagu banaanides. Sättisin nad ilusti ritta taldrikule, et pilti teha…ja siis nad hakkasid hüppama, nagu rohutirtsud. Nad hüppasid lihtsalt taldrikult minema. Hüpe toimus nii kiiresti, et ma ei suutnud jälgida, kuhu. Siin veel 2 jäänud, osad muidugi veel mandariini sees. Ühe lõigu jõudsin ära ka süüa sellest ja kuna sel magusat maitset üldse ei olnud, siis alles hakkasin asja uurima….

veidi küll uduselt, aga püüdsin nad ikka pildile

One thought on “Talvine pööripäev

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.