Originaalvõltsing

See sõnaühend, ORIGINALFAKE, mis mulle hoopis teist objekti pildistades pärast silma jäi on nii hea, et sobib väga paljusid tegevusi ja nähtusi siin iseloomustama. 

pildi tegin tegelikult pullist, kes sulges oma stoilise kohalolekuga terveks tunniks kartlikematele turistidele kogu kõnnitee restorani akna all. 

 Eks ta tuleb ajaloost kaasa, sest britid on siin kunagi üritanud oma harjumusi ja oskusi juurutada ja nii natuke siit – natuke sealt on kõik asjad paralleelselt siiamaani edasi kestnud ja paistab, et ei katke ei üks ega teine. Seguneda päriselt, et midagi uut sellest arenema hakkaks – seda ei saa, sest kui sa nõutult mingi asja kohta seletust küsid – miks nii? (näiteks miks ta müüs mulle 3 kuu sim-kaardi telefonile, mis lülitati välja 1,5 kuu pärast?), siis vastatakse sulle lihtsalt – aga see on India!  Jah, ma tean, et see on India, aga see ei lahenda mu tekkinud probleemi. Seega jääb selle koha peal asi katki. Siin tuleb paratamatult aktsepteerida ja võtta omaks mõned kohalikud tavad, sest  – see on India!  Ja teinekord olla targem – osta sim kaart kohaliku inimese nimele registreerides, mitte välismaalasele. …

Järgmisel pildil on originaali ikka päris palju, rohkem kui pealtnäha paistab. Lisaks kohalikele puu-ja köögiviljadele pöörake tähelepanu müüjanna riietusele. Sellistes ehetes üleslööduna istub ta päevast päeva tee ääres tolmu sees ja ei väsi kunagi möödujate hea tuju järele pärimast ega juttu ajamast.  Kui midagi võltsi otsida, siis tema nimi on Nikita –  paljud pidid küsima, miks tal vene mehe nimi on, aga  – see on India!   Muide, banaanid lähevad siin kahe päevaga toas seistes ussitama. Ja need tõugud on valged ja vähemalt cm pikkused – kui mõelda kuipalju ussitanud õunu on ehk kogemata varasemalt söödud, siis vbl ei maksaks probleemi teha. Aga sellega peab minu mõte veel harjuma – olgu India või mitte.  Pildi tegin siiski Nikitast, mitte neist banaanidest

Nikita – kõige värvilisem puuviljamüüja

Kui baari avamiseni on jäänud mitu tundi, siis hakkavad kliendid ikka juba varakult ukse taha kogunema. Nad võtavad kohad sisse nii kõnniteedel kui parklas, uste taga ja akende all. Ja kui küsida nüüd seda pakutavat listi  ja kõrvalolevat vaadates, et mis on originaal ja mis võltsing (watsons on muidu vaba aja toodetele orienteerunud kett), siis kerge puhkus vabas õhus on ilmselt tervislikum variant. 

baari avamist oodates

Kui parklas on just täpselt kaks vaba kohta, siis tuleb see täita oma kohalolekuga. Vaatasin huviga, kuidas need kaks seal muudkui keerutasid end ühte ja teistpidi, ilma et nad kordagi oleks ei sarve ega sabaga ühtegi mootorratastest puutunud. Pigem oli parkla turvaliselt kaitstud, sest kus on lehmad, seal vähendavad kõik kiirust ja ootavad kannatlikult, millal neile ruumi tehakse.  

parkla – kõik kohad hõivatud

One thought on “Originaalvõltsing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.